Produkty

Jędrzejowska Spółka Mleczarska produkuje wysokiej jakości wyroby mleczarskie. Nasze wyroby charakteryzują się niepowtarzalnymi walorami smakowymi wynikającymi z dobrej jakości surowca i właściwie prowadzonym procesom technologicznym, które nawiązują do dawnych metod produkcji gdzie wiele czynności wykonywane jest ręcznie, a procesy technologiczne przebiegają znacznie wolniej.
Nasze produkty nie zawierają żadnych substancji konserwujących, które mogłyby wydłużać okres przydatności do spożycia.

Na trwałość naszych wyrobów ma wpływ dobra jakość surowca, przestrzeganie wprowadzonego Systemu HACCP, stosowanie procedur Dobrej Praktyki Produkcyjnej i procedur Dobrej Praktyki Higienicznej. Aby utrzymać jakość i powtarzalność produktów przedsiębiorstwo systematycznie prowadzi badania kontrolne w akredytowanym laboratorium w Krakowie w ramach nadzoru własnego śledząc kryteria higieny produkcji i kryteria higieny procesu.

Wszystko to spotkało się to z uznaniem naszych klientów, czego zwieńczeniem są otrzymane nagrody, m.in: certyfikat szlaku kulinarnego „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”, „Jakość Tradycja”, „Godło Jakości”, „Laur Tradycji” …
Jędrzejowska Spółka Mleczarska należy do szlaku kulinarnego: „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”.

W naszej ofercie znajduje się:

  • mleko pasteryzowane 2,0% i 3,2%,
  •  śmietana 18%,
  • śmietanka kremowa 30%,
  • kefir 1,5%,
  • maślanka naturalna,
  • masło ekstra jędrzejowskie,
  • jędrzejowski twarożek śmietankowy,
  • twaróg jędrzejowski półtłusty,
  • twaróg maślankowy chudy.

czytaj dalej…